Liturgische vieringen geschorst

De bisschoppen schorsen alle openbare liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk vanaf 14 maart tot zondag 5 april. Op 12 maart besliste de bisschoppenconferentie de extra maatregel om de verspreiding van het coronavirus te beperken te nemen tot 3 april en te publiceren in een artikel op Kerknet.
Op 16 maart werden de ook de dopen en huwelijken geschorst in een volgend artikel op Kernet.
Op 18 maart werd de mogelijk van uitvaarten beperkt tot heel beperkte kring in dit artikel op Kerknet.

De burgerlijke overheid heeft de beperkingen uitgebreid tot zondag 5 april, wat te lezen valt op de website van de provincie West-Vlaanderen die voor de concrete maatregelen verwijst naar de landelijke informatiesite.

In de pastorale eenheid Sint-Paulus Waregem volgen we deze beslissing en zijn er dus geen openbare liturgische bijeenkomsten, waaronder de gewoonlijke eucharistievieringen in het weekend en op de weekdagen vallen, tot zondag 5 april.
Enkel uitvaarten kunnen doorgaan in sterk beperkte kring.