Veiligheidsmaatregelen bij de vieringen

We zijn uiteraard héél blij dat de vieringen mogen hervatten, maar we moeten ook een aantal maatregelen in acht houden.

In deze eerste fase van de opheffing van de lockdown voor erediensten is een van de belangrijkste maatregelen een beperking van het aantal deelnemers: maximum een per tien vierkante meter in de kerk, met een maximum van 100 in juni en 200 vanaf 1 juli. Omwille van deze beperking zal de zaterdagviering om 16:00 uur tot 15 augustus verplaatst zijn van de St.-Hubertuskapel naar de H.-Familiekerk en organiseren we tot dan ook een extra viering op zondag om 8:00 uur in de St.-Hubertuskapel.

Het aantal mensen dat aanwezig mag zijn is beperkt door een ministerieel besluit volgend op de nationale veiligheidsraad van 3 juni.
Met inbegrip van alle medewerkers (alvast vijf) mogen er in elk van de vier kerken (de H.-Amanduskerk, de H.-Familiekerk, de H.-Margaretakerk en de H.-Jozefskerk) in totaal maximum 100 personen aanwezig zijn en in de St.-Hubertuskapel in totaal maximum 35 personen.

We moeten steeds op 1,5 meter van elkaar blijven.

Iedereen moet zijn handen inwrijven met ontsmettingsgel bij het binnenkomen.

Er staan een aantal stoelen per twee voor mensen uit dezelfde bubbel. Ga als je alleen komt niet op zo’n stoel zitten. Men mag niet zelf stoelen verplaatsen.

De koster-organist zal zingen, maar er mag geen samenzang zijn.

Er is geen offergang.

Zoals men gewoon is bij het binnenkomen stoelgeld in de offerblok te laten vallen, zal men bij het buitengaan in mandjes geld voor de collecte kunnen laten vallen.

Bij de communie-uitreiking blijft men op 1,5 meter van elkaar, strekt men de handen ver uit in de vorm van een kommetje en zal de uitreiker met gestrekte arm een hostie erin laten vallen.

Er zullen in elke viering stewards zijn die de deelnemers zullen wegwijs maken in de andere werkwijze, gelieve hun aanwijzingen op te volgen.