Inschrijving Leerhuis De Psalmen

Voor de tiende keer wordt een Leerhuis voor geloof en pastoraal georganiseerd. Ook in de dekenij van Waregem brengen wij mensen samen om ons te informeren en uit te wisselen. Pr. Stefaan Casteleyn en Patrick Desmarets begeleiden dit op de dinsdagavonden 6/10, 10/11 en 1/12/2020, 26/01, 23/02, 23/03 en 20/04/2021 om 19:45 uur.

Deze keer staat in het Leerhuis het Boek van de Psalmen centraal. De psalmen vormen vanaf onze vroegste geschiedenis als volk van God tot op vandaag één van de grote pijlers van het gebedsleven. Ze worden wel een keer ‘de Bijbel in het kort’ genoemd. Alle grote momenten uit de Bijbelse geschiedenis en alle menselijke thema’s komen erin voor, maar dan op de wijze van het bidden. Er wordt in dit boek werkelijk ‘in alle toonaarden’ gezongen.
In zeven bijeenkomsten staan we stil bij de verschillende genres in het psalmboek: pelgrimspsalmen, psalmen van vertrouwen, klaagpsalmen, koningspsalmen, boetepsalmen, paas- en scheppingspsalmen. Gaandeweg ontdekken we dat deze oude woorden ook vandaag ons gebed kunnen worden.
Elke deelnemer krijgt naast de deelnemersmap een psalmboek dat speciaal voor dit Leerhuis gepubliceerd wordt (met de psalmvertaling van de NBV).

Aan het begin en het einde van het traject vinden twee bijeenkomsten plaats met alle deelnemers van ons bisdom, telkens in het Diocesaan Dienstenhuis Groenhove (Bosdreef 5, 8820 Torhout): de startbijeenkomst op dinsdag 29 september 2020 om 19:30 uur, en een slotbijeenkomst op dinsdag 18 mei 2021 om 19:30 uur.

Je schrijft in tegen uiterlijk 31 augustus 2020 door de antwoordstrook te bezorgen aan pr. Stefaan Casteleyn of online via www.ccv.be/brugge.
Nadat we jouw inschrijving ontvangen hebben, krijg je een mail met de betalingsgegevens voor de deelnameprijs van 30 euro (deelnemersmap en origineel psalmboekje inbegrepen).