Mosterdzaadjes: bijbelverhalen voor jong en oud

Kolet Janssen schrijft op Kerknet regelmatig een artikel voor haar reeks Mosterdzaadjes.
Op de auteurspagina wordt ze er beschreven als auteur, oud-lerares, (pleeg)moeder en oma.

Ze werd geboren in Hasselt en studeerde Godsdienst-wetenschappen aan de KU Leuven. Van 1977 tot 2006 gaf ze les. Sindsdien houdt ze zich voltijds bezig met schrijven, en geeft ze workshops en lezingen. Met haar man heeft ze 6 kinderen: 3 pleegkinderen en 3 eigen producten. Intussen werden die kinderen groot en zo werd Kolet oma…

Kolet houdt van verrassingen. Achter de dingen van elke dag ziet ze mysterieuze en spannende gebeurtenissen. Daarover schrijft zij verhalen. Zolang ze zich blijft verwonderen over de dingen, komt er geen einde aan haar inspiratie.

In de reeks Mosterdzaadjes wordt eerst het bijbelverhaal verteld zodat het verstaanbaar is voor jong en oud, volgt er een denkvraag en een doe-tip en wordt er afgesloten met een passend gebed.

Deze week opent ze de gedachten en gevoelens voor Jezus’ verhaal over de boer die zaaide.