De klokken wensen jullie een gelukkig nieuwjaar!

De afgelopen weken is het je misschien al opgevallen, nu de klokken van dekenale kerk samen met 10 in de toren hangen, als je op het uur over de markt wandelt dat je misschien spontaan het gekende kerstdeuntje meezingt…

Op kerstdag kwam er vriendengroep klokkenliefhebbers een mooie opname maken en zo kunnen we nu eens zien horen en vooral ook zien hoe de toren er nu uitziet.
Door te klikken op onderstaande link kunt u genieten van klank en beeld: https://youtu.be/weiZOt10_AE?t=1 Eerst zal iedere klok apart luiden (7) evenals de 3 klep-klokken. Er zijn ook een aantal melodieën te horen en op het einde klinkt het volgelui. Geniet ervan!

Op oudejaarsavond lieten we de klokken van de vier kerken van onze pastorale eenheid luiden. Over heel Vlaanderen hebben alle kerken om stipt 20:20 uur de klokken laten luiden om zo afscheid te nemen van 2020.
Meer info over deze hartverwarmende actie:
https://www.vrt.be/…/klokslag-20-20-toasten-op-oudejaarsav…/

Op deze nieuwjaarsdag luiden onze klokken met onze wensen.